Start

Start RM

om Ronneby Musikvänner

Kalendarium

  

 

 

 

   


Hösten 2018
 


ung7_2Sönd den 2 sept kl.18.00          
Kulturcentrum

 
Ume Duo
Sönd den 28 okt kl.17.00          
Kulturcentrum
 
Musica Vitae - Barockt!
Sönd den 18 nov kl.17.00          
Kulturcentrum
 
Chloë Vincent och
Joseph Houston
 Sön den 2 sept kl.18.00          
Kulturcentrum

 

Ume Duo

Erika Öhman - slagverk
Karolina Öhman - cello


Duon har etablerat sig som en av Sveriges mest eftersökta kammarmusik-grupper och framträder internationellt med sin mångsidiga repertoar. 

UmeDuo grundades 2008 och har framträtt runt om i Europa, bland annat i Queen Elisabeth Hall och St Martin in the Fields London, Tonhalle Zürich, Musikinstrumentenmuseum Berlin och Periferien i Oslo. De inbjuds regelbundet till festivaler och hörs också ofta i både svensk och utländsk radio.

UmeDuo har beställt och uruppfört verk av tonsättare från hela världen, bland andra André Chini, Ricardo Eizirik, Malin Bång, Anahita Abbasi, Elena Rykova och Teresa Carrasco. Arrangemang av musik från tidigare epoker utgör också en betydande del av duons repertoar och verksamhet, liksom skolkonserter och workshops med barn.

Hösten 2013 erhöll duon ensemblestipendium från Kungliga Musikaliska Akademien, och samma år vann UmeDuo biennalen Ung & Lovande i Västerås, där vinsten innebar två turnéer till över 20 kammarmusikföreningar i Sverige. 2018 väntar framföranden i bland annat Berlin, Zürich och Sarajevo, samt i flera svenska städer.


Musik av bl.a. Bach, Tian, Albéniz, Mayer-Spohn, Eizirik, Abbasi och Debussy.
 
 Sön den 28 okt kl.17.00          
Kulturcentrum

 

Musica Vitae

Barockt!

Malin Broman – konstnärlig ledning, violin
Kate Clark – traversflöjt
Mariangiola Martello – cembalo

Flöjtisten Kate Clark har framträtt i såväl Europa, USA och Australien tillsammans med ensembler som Freiburger Barockorchester, Concerto Köln, Les Musiciens du Louvre och The Australian Chamber Orchestra och är även flitigt anlitad som pedagog världen över. 

Cembalisten Mariangiola Martello kommer från början från Turin, där hon också studerade. Martello är specialiserad på barockmusik och verkar vid en rad europeiska operahus, som Staatsoper Hamburger, Drottningholmsteatern och Teatro Regio i Turin.

Dessa båda virtuosa musiker bjuder tillsammans med
Musica Vitae och Malin Broman på några av barockens absoluta höjdpunkter. Det blir bland annat musik ur Bachs berömda Brandenburg­konserter, som skrevs av tonsättaren som en jobbansökan till hovet i Brandenburg.

Med två så briljanta kvinnliga solister på plats tar vi också tillfället i akt och presenterar musik av kvinnliga tonsättare. Tongångar av italienskan Maddalena Sirmen Lombardini och av fransyskan Élisabeth Jacquet-de-la-Guerre hörs jämsides med musik av hennes manliga franska kollegor, Rameau och Couperin.

Välkommen att ta del av en garanterat humörhöjande konsert som kommer att bjuda på livfull rytmik, tematisk uppfinningsrikedom, virtuosa variationer och smäktande suckar. Barockmusik när den är som bäst!

 


 

Sön den 18 nov kl.17.00          
Kulturcentrum
 
Chloë Vincent och
Joseph Houston

Från Bach till Boulez

Chloë Vincent -tvärflöjt
Joseph Houston - piano

   

Diplomstudenten och flöjtisten Chloë Vincent har framträtt med bland annat
Royal Northern Sinfonia, BBC Symphony Orchestra och Welsh National Opera, och har turnerat i Kina och Japan med Royal Liverpool Philharmonic och i Europa med Scottish Chamber Orchestra.

Chloë är utexaminerad från Guildhall School of Music and Drama i London, där hon belönades med “first class honours degree”. Under 2017 flyttade Chloë till Sverige och Malmö för att fortsätta sina studier för professor Anders Ljungar-Chapelon på diplomutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. Chloë har deltagit
i mästarklasser för Sir James Galway, Michael Cox, Emily Beynon, William Bennett och Linda Chesis och inbjudits till ansedda Banff Centre i Kanada 
som Artist in Residence.

PROGRAM

Franz Liszt
ut Annees de pelerinage


Carl Philipp Emanuel Bach 
Sonat för soloflöjt a-moll Wq. 132, H. 562

Pierre Boulez 
Sonatine

Béla Bartók 
Ungersk bondsvit, Chants populaires tristes och Vieilles Danses

-paus-

Claude Debussy 
Prelude a l'apres-midi d'un faune

Brian Ferneyhough 
Cassandra's Dream Song

César Franck 
Sonat A-dur

 

 


 
Om inte annat anges gäller nedanstående priser.
Entré: 150:-
,
medlem i Ronneby Musikvänner eller annan kammarmusikförening 100:-
stud t o m gymnasiet fri entré.

Bli medlem i Ronneby Musikvänner 2018:
Betala 100 kr på bankgiro 100-2559.

Mottagare Ronneby Musikvänner;
kom ihåg att skriva avsändare !


      

 

   

Sidan är sponsrad av

 

 

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2018-10-10 19:58    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg

2/9