Start RM

Lisas

29/10   kl 17.00

Johanna Kraft & Ulrica Holmberg

Om inte annat anges gäller
nedanstående priser.
Entré: 150:-
,
medlem i Ronneby Musikvänner eller annan kammarmusikförening 100:-
stud t o m gymnasiet fri entré.

Bli medlem i Ronneby Musikvänner 2017: betala 100 kr på bankgiro 100-2559.

Mottagare Ronneby Musikvänner;
kom ihåg att skriva avsändare !

Vi tackar våra sponsorer

Fredag 29/9

Bräkne-Hoby kyrka

EEKK - Eric Ericsons

Kammarkör

Fredrik Malmberg - dirigent

Foto: Leif Johansson                               Foto: Jan-Olav Wedin

EEKK hyllar Sven-David Sandströms 75-årsjubileum medelst blickar både bakåt och framåt, genom att
framföra musik av honom, och musik som inspirerat honom.

EEKK grundades 1945 av legendaren Eric Ericson och
är en av Sveriges (och världens) bästa körer. Repertoaren är bred – från svensk körlyrik till avantgarde jazz via barock och romantik.

Dirigenten Fredrik Malmbergs meritlista är lika lång
som bred: Samarbeten med Sveriges Radio Symf. Ork; Sv. Radiokören; Conc. Copenhagen m.fl. samt ett dignande CD-urval.

Insläpp från kl. 18. Kollekt vid utgång.

Ett samarbete mellan Musik i Blekinge/Ronneby Pastorat/ Pro Musica, Karlshamn och Ronneby Musikvänner.

Söndag 8/10

Lisas

Fiddle and accordion conversations

Lisa Rydberg - fiol

Lisa Långbacka - ackordion

Lisa Rydberg, fiol, och Lisa Långbacka, ackordeon,
är två unika röster på den svenska folkmusikscenen. Duon bildades 2011 men hade existerat som ett frö i deras tankar en längre tid. De två Lisorna bjuder på
musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet,
ett gemensamt arrangerande i stunden. Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango m.m.

Lisas har representerat Sverige i flera betydelsefulla festivaler utomlands, liksom de har gett åtskilliga
konserter runtom i Sverige. De har samarbetat med
bl.a. violinisten Gjermund Larsen, stråktrion Zilliacus/Persson/Raitinen och Danska Radions Kammarkör.

Lisa Rydberg började spela fiol i femårsåldern och
har sedan dess delat sin tid mellan klassisk musik och folkmusik. På kungliga Musikhögskolan blev hon den
första någonsin att studera en kombination av dessa
båda genrer på Individuell studiegång. Därefter gick hon Diplomutbildningen på barockfiol. Numera är hon frilansande musiker med ett brett register och framträder tillsammans med Gunnar Idenstam med Bach på svenska, samt spelar i Sofia Karlssons band. Sedan år 1999 åtnjuter hon titeln Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris sam Spel Stinas medalj.

Lisa Långbacka
är född i Gamla Uppsala och har
vuxit upp i ett hem fyllt av musik. Hon rör sig inom
många genrer med sin utgångspunkt i folkmusik. Lisa
har medverkat i ett flertal skivinspelningar och turnerat med artister som Tomas Ledin och Höga Kusten Kapellet, Sofia Karlsson och Lena Willemark. Lisa är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan för Scen och Musik i Göteborg. Under 2014 var Lisa kapellmästare för Cullbergbalettens kritikerrosade 11th Floor och våren 2015 medverkade hon som pianist och ackordeonist i Cabaret vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Söndag 29/10

Johanna Kraft &
Ulrica Holmberg

Sånger vid havet

Det blir ett varierat program med musik från 1800-talets mitt, Carl Jonas Love Almqvist och Robert och Clara Schumman, och mitten av 1900-talet, Gösta Nystroem och Benjamin Britten.

Programmet innehåller berättelser som på ett eller annat sätt hänger ihop, Frauenliebe und leben, men också sånger som knyts samman med ett gemensamt tema, havet. Det blir svenskt, tyskt och engelskt i en salig och härlig blandning. Men när dessa sånger framförs i Ronneby, som är en del av den vackra skärgården i Blekinge, kallar vi dem alla kort och gott för "Sånger vid havet".

Johanna är född och uppvuxen i Växjö men bor sedan 1999 i Karlskrona. Hon är sångpedagog och leder också flertalet körer i Karlskrona. Johanna har fått sin sångutbildning bl.a. genom studier vid Kulturamas Operastudio 67 i Stockholm och genom sångstudier hos Sylvia Mang-Borenberg utanför Växjö. Som sångerska rör hon sig vant mellan olika genrer. Främst är hon en klassiskt skolad sopran med opera, operett och romanssång på repertoaren. Men även visa och musikal tillhör hennes huvudsakliga repertoar.

Ulrica kommer från Kristinehamn och bor sedan 1993 i Liatorp, Johannishus. Hon är pianist och pianopedagog och arbetar på Kulturskolan i Ronneby. Hon har utbildats bl.a. på musikerlinjen vid Malmö Musikhögskola och vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2017-09-05 21:47    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg