Kammarmusik i Blekinge

All Kammarmusik i länet på en plats

Hösten 2022

Välkommen till en ny säsong med spännande kammarmusik.

Entré: 200:-
medlem i Ronneby Musikvänner eller
annan kammarmusikförening 150:-
studerande t.o.m. gymnasiet fri entré
Betala kontant eller med Swish!

Peter Jablonski

söndag 25 sep  kl 17
Kulturcentrum, Ronneby

Peter Jablonski upptäcktes av Claudio Abbado och Vladimir Ashkenazy och fick skivkontrakt med Decca som sjuttonåring. Han fick tidigt möjlighet att uppträda, samarbeta och spela in skivor med många av världens ledande orkestrar och dirigenter.

Peter har framfört och spelat in samtliga pianokonserter av Ludwig van Beethoven, Pjotr Tjajkovskij, Sergej Rachmaninoff och Béla Bartók, samt alla pianosonater av Sergej Prokofjev.
Under sin tre decennier långa karriär har han utvecklat en mångsidig repertoar som spänner från musik av George Gershwin till Valborg Aulin.

Program: Josef Haydn, Grażyna Bacewicz, Frédéric Chopin och George Gershwin.

Höör Barock

söndag 16 okt  kl 17
Kulturcentrum, Ronneby

Höör Barock är en skånsk ensemble som är aktuell med 1700-talsprogrammet "Musikaliska skatter".

Vi bjuds på skånska/svenska musikaliska skatter av bl.a. Johan Helmich Roman samt verk framgrävda ur musiksamlingarna på universitetsbiblioteket i Lund. Detta är musik av framförallt italienska tonsättare, såsom Vivaldi, Torelli och Sammartini. Ett känslosamt och temperamentsfullt program, med så klart gott om barocksväng!

Tidstrogna instrument används och orkestern består av 8 musiker: blockflöjt, fem barockstråkar, cembalo och luta.

Noora Karhuluoma
& Ulrica Holmberg

torsdag 3 nov  kl 19

Noora Karhuluoma       Foto: Erik L. Underbjerg

Ulrica Holmberg

Noora Karhuluoma och Ulrica Holmberg tar publiken på en musikalisk resa genom hela Europa från Österrike till Sverige. Opera-arior och romanser av W. A. Mozart, J. Sibelius, R. Strauss och J-M Sjöberg. Foto: Erik L. Underbjerg

Sopranen Noora Karhuluoma är en efterfrågad oratoriesolist och liedsångerska. Hon har fått sin professionella utbildning vid bl.a Sibelius-Akademin och Koninklijk Conservatorium Brussel.
Operadebuten skedde 2015 vid Malmö Opera som Donna Anna i Mozarts opera Don Giovanni. Höjdpunkter under 2022 är en turné med Johann Sebastian Bachs Kaffekantat och solistdiplomen vid Sibelius-Akademin, Finland.

Ulrica Holmberg är pianolärare på Ronneby Kulturskola och frilansar även som pianist. Oftast framträder hon som ackompanjatör åt sångare, som här tillsammans med Noora.
Hon har bl.a. utbildats på musikerlinjen vid Malmö musikhögskola och på Stockholms musikpedagogiska institut (SMI).

Skiftande ljus

lördag 26 nov  kl 17
Kulturcentrum, Ronneby

Hovsångerskan Elin Rombo är en framgångsrik svensk sångerska som sjunger på såväl operascener som med orkestrar runt om i Sverige och världen. Under senaste året har hon mottagit Lunds Studentsångförenings solistpris och Svenska Dagbladets Operapris.

S veinung Bjelland är en av Norges högst aktade pianister, som uppskattas för sin klangrikedom och sitt gedigna musikerskap.

Anders Kjellberg Nilsson är en svensknorsk violinist och 1:e konsertmästare i Kungliga Hovkapellet.

Konserten bjuder på ett varierat program med flertalet nordiska kompositörer. Trion musicerar i olika konstellationer under konserten, där de tre instrumenten tar soloplatsen växelvis. De brinner alla tre för kammarmusiken och vill med dessa verk och romanser ta publiken in i en magisk värld!

Program: Elfrida Andrée, Lili Boulanger, Kaija Saariaho, Maurice Ravel, Agathe Backer Grøndahl, Robert Schumann och Laura Netzel